DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 23.04.2024 08:32:12 

Český rybářský svaz‚ místní organizace Litomyšl

Povolenky‚ členství apod.
 
 
 
 
 
Povolenky a známky je možné zakoupit v prodejně
rybářských potřeb na ulici Sokolovská v Litomyšli.
Kontakt : Vavřín Václav mob.: 734 321 579
Důležité: Rybářský lístek a průkaz ZTP sebou !!!
 
 
 
 
Vážení kolegové a kolegyně.
 
Vzhledem k tomu, že rybářské organizace od 1. 1. 2024 vstupují do RIS
( Rybářský informační systém ), bude nutno do tohoto systému zavést veškeré
potřebné a přesné informace i o členech naší organizace.
Z tohoto důvodu si vlastní prodej povolenek vyžádá trochu více času
( zadání požadovaných údajů, úprava databáze tisk povolenek atd. ) .
Prosíme tedy všechny o toleranci a trpělivost. Děkujeme.
 
Kvůli kvalitnímu připojení na internet se budou povolenky prodávat
v klubovně Modré školy na ulici T.G. Masaryka.
 
Důležité upozornění !!!
 
Každý zájemce o povolenku musí mít u sebe platný

rybářský lístek a členskou legitimaci !!!

Dále si připravte níže uvedené údaje:
 
 

Jméno:  Datum narození:  Místo narození:  Číslo rybářského lístku: 

 Platnost do:  Kdo vydal:  Číslo členské legitimace:  E-mail:  Telefon:   

Číslo průkazu ZTP, ZTP/P: Platnost do: Číslo ISIC: student Platnost do: student

 

C E N Y   P O V O L E N E K -  2024

 

 

UPOZORNĚNÍ!

 

           OBĚ POVOLENKY JE NUTNÉ ODEVZDÁVAT                NEJPOZDĚJI DO 15. LEDNA NÁSLEDUJÍCÍHO ROKU!!!

 

 

 

     

                                        

 

                             

 

                                                                                       

 

                                                                     

 

                                                                                                         

 

                     

                                                                                                 

 

                                                                                                            uzel zvaný " autíčka "

                                                                                                         

 

                                                                 

 

                                                                   

 

                                                                       

       

                                                                       

 

                                                                           

 

                                                         

 

                                                                             

                                                             

 

                                                                                                      

 

                                                                                    

                                                                                   

 

                    

 

 

                          Živočichové celoročně hájeni :

                                    ( dle Rybářského řádu pro rok 2012 )

 

Losos obecný

Střevle potoční

 

Hrouzek Kesslerův                                  

Ouklejka pruhovaná

 

 Cejn perleťový

 Plotice lesklá

 Ostrucha  křivočará

 Sekavec písečný

 

 Sekavčík horský

 

 Piskoř pruhovaný

 

 Ježdík žlutý

 

 Drsek menší

 

 

Drsek větší

 

 

 Vranka obecná

 

 Vranka pruhoploutvá

 

 Mihule potoční a Mihule ukrajinská

 

 

 Rak bahenní

 Rak kamenáč

 Rak říční

 Perlorodka říční

 

 Velevrub malířský

 

 Škeble rybničná

 

             a všechny druhy obojživelníků !!!

 

      Hmotnostní limity úlovků, které lze ocenit odznakem :

 

 

Druh ryby Bronz - kg Stříbro - kg Zlato - kg Ratolest - kg
Amur bílý 10 - 12 12,1 - 15 více než 15 21,31
Bolen dravý 4 - 5 5,1 - 6 více než 6 9,91
Candát obecný

9 - 10

10,1 - 12 více než 12 13,51
Cejn velký 2,5 - 3 3,1 - 4 více než 4 6,.81
Jelec jesen 1,4 - 2 2,1 - 2,5 více než 2,5 3,01
Jelec tloušť 1,6 - 1,9 2 - 2,5 více než 2,5 4,16
Kapr obecný 16 - 18 18,1 - 20 více než 20 29,21
Karas obecný 1,1 - 1,5 1,6 - 1,8 více než 1,8 3,31
Karas stříbřitý 1,2 - 1,6 1,7 - 2 více než 2 3,86
Lín obecný 2,5 - 2,9 3 - 3,4 více než 3,4 4,11
Lipan podhorní 1 - 1,2 1,3 - 1,5 více než 1,5 2,06
Mník jednovousý 1,8 - 2,2 2,3 - 2,8 více než 2,8 3,01
Okoun říční 1 - 1,5 1,6 - 2 více než 2 3,45
Ostroretka stěhovavá 1 - 1,5 1,6 - 1,8 více než 1,8 2,81
Parma obecná 3,5 - 4 4,1 - 5 více než 5 6,25
Perlín ostrobřichý

0,6 - 0,8

0,9 - 1,1 více než 1,1 1,80
Plotice obecná 0,8 - 1,1 1,2 - 1,4 více než 1,4 2,11
Podoustev říční 0,9 - 1,2 1,3 - 1,5 více než 1,5 2,36
Pstruh duhový 3 - 4 4,1 - 5 více než 5 7,06
Pstruh obecný 2,8 - 3,2 3,3 - 3,8 více než 3,8 7,21
Síh severní ( maréna ) 1 - 1,2 1,3 - 2,5 více než 2,5 5,51
Siven aerický 1,3 - 1,6 1,7 - 2 více než 2 2,31
Sumec velký 40 - 50 50,1 - 60 více než 60 93,01
Štika obecná 16 - 18 18,1 - 20 více než 20 27,21
Tolstolobik bílý 13 - 15 15,1 - 18 více než 18 37,01
Tolstolobec pestrý 15 - 18 18,1 - 20 více než 20 37,01
Úhoř říční 2 - 2,6 2,7 - 3 více než 3 4,21 

 

RECEPTY :

 

Hospodářův kyselý kapr aneb matesy z kapra.

 

 Kapra zfiletovat, filet nakrájet na velikost hranolků – silně nasolit – 3 dny nechat v chladu.

 Po třech dnech opláchnout od soli a naložit na 4 dny do marinády.

 Marináda:

½ l octa + 1 l vývaru z 15 dkg kořenové zeleniny, 10 kuliček černého pepře, 10 kuliček nového koření, 6 ks bobkového listu, 4 hřebíčky, malá lžička hořčičného semínka, 2 cibule, nastrouhaná kůra z citronu, 10 tablet cukerinu 2 dkg soli, 8 dkg cukru krystal a vše svařit a nechat vychladnout 

Po 4 dnech maso scedíme a ukládáme do menších sklenic, prokládáme kolečky cibule. V olivovém oleji rozmícháme sardelovou pastu a do každé sklenice dáme 1 lžíci této směsi , dolijeme olejem po okraj. Navrch kousek bobkového listu, kuličku nového koření a 2 kuličky pepře

Supr bašta – dobrou chuť.

 

 

Rybí prsty Slovana ze Zahájí

Na 1 kg rybího masa -  kapr, lín, cejn apod.  :

2 lžičky soli,  lžička pepře, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vejce,  3 lžičky mleté sladké papriky, 10 dkg strouhanky, kmín , kousek špeku , pár lístků šalvěje,  majoránky nebo bazalky .  Na obalení : 10 dkg hladké mouky, 2 vejce, 15 dkg strouhanky .

Ryby vykucháme a očistíme. Naporcované je vložíme do dostatečně osolené vařící vody a přivedem opět do varu. Pak je odstavíme a necháme pod pokličkou 5 - 10 minut dojít. Maso necháme vychladnout a vybereme pouze větší kosti. S menšími si masový mlýnek poradí. Obrané a pomleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme papriku, jemně nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, kmín,  vejce, strouhanku a na drobno nakrájený špek . Směs důkladně propracujeme a utvoříme z ní menší válečky do kterých vsuneme lístek bylinky. Vzniklé prsty obalíme v trojobalu a na rozpáleném oleji je pozvolna dozlatova usmažíme. Příloha podle chuti . Výtečné i za studena.

 

                                                                          Dobrou chuť přeje  webmaster